Ons aanbod is breed en geschikt voor iedereen die dagelijks hinder ondervindt in de woonomgeving, of het nu gaat om senioren, mensen met een handicap of een chronische beperking. Waar veel initiatieven zich richten op specifieke hulpmiddelen, kijkt Langer Zelfstandig Thuis verder: wij ondersteunen iedereen die behoefte heeft aan een comfortabele, toegankelijke leefomgeving.
Bij Langer Zelfstandig Thuis richten we ons op o.a. oplossingen voor dwaaldetectie en persoonsalarmering. Deze systemen bieden gemoedsrust voor zowel gebruikers als hun naasten door directe hulp in te schakelen wanneer nodig, en zorgen voor veiligheid binnen én buiten de woning.
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de genoemde producten, of als u op zoek bent naar een specifieke (technologische) oplossing die niet vermeld staat. Wij helpen u graag verder op weg naar een veilig en zelfstandig thuis!
Meer informatie en andere oplossingen kunt u ook hier vinden:
Ik wil graag meer informatie over Langer Zelfstandig Thuis
Bel ons op 035 54 202 44
Uw langer zelfstandig thuis adviseur
Geeft persoonlijk advies en helpt u met al uw vragen.
Bezoek aan huis
We komen bij u langs en bespreken wat u nodig heeft.
Thuisadvies
We bieden u een advies op maat, zodat u weet wat nodig is om nog langer zo zelfstandig mogelijk thuis te wonen.
OTIOM DWAALDETECTIE
Otiom is een revolutionair hulpmiddel voor plaatsbepaling dat voorkomt dat mensen met dementie verdwalen. Otiom is ontwikkeld voor particulieren maar ook voor verpleeghuizen.
Otiom creeërt op maat gemaakte veiligheidsniveaus die de grenzen bepalen van waar elke persoon mag zijn. Als een persoon deze zone verlaat, ontvangen mantelzorgers een melding op hun smartphone en laat de Otiom-app zien waar de persoon zich bevindt.
Otiom respecteert de onafhankelijkheid en waardigheid van een individu. Het is geen bewakingsapparaat. In plaats daarvan waarschuwt het mantelzorgers alleen als een persoon zijn individuele veilige zone verlaat.
ZORGTELEFOON
Een zorgtelefoon zorgt ervoor dat er op het moment dat er hulp gewenst is, direct contact wordt opgenomen met een aan een netwerk van eigen mantelzorgers; familie, vrienden, buren of kennissen, zonder dat er een dure meldkamer tussen hoeft te komen. Veel mensen herkennen het apparaat met de rode knop, of een draagbare oproepknop om de hals of pols.
Omdat iedere zorgsituatie anders is, hebben wij een ruim aanbod van oplossingen: oproepknoppen (medaillons), sensoren (bijvoorbeeld voor valdetectie, dwalen of bedverlaten) en oproeptelefoons. Zo kunnen we altijd een passend systeem bieden.
Voorbeeldsituaties waarbij Één of meerdere van onze oplossingen kunnen helpen:
Persoon met beginnende dementie, die zelfstandig woont: Wanneer er hulp nodig is, krijgt bijvoorbeeld één van de kinderen een melding op hun smartphone.
Persoon met een mobiliteitshandicap die soms valt en zichzelf niet overeind kan helpen: De zorgtelefoon maakt automatisch een spreek-luisterverbinding met de mantelzorger of thuiszorg. Net naar gelang hoe de zorgtelefoon is ingesteld om als eerste te bellen.
Kleinschalige woonvorm voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel: Een melding gaat direct naar de DECT-telefoon van de dienstdoende zorgverlener.
Instelling met wisselende bewoners, waar soms iemand alarmering nodig heeft: De oproep komt binnen op het zusteroproepsysteem van de instelling.
Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele mogelijkheden die onze zorgtelefoons en oproepsystemen bieden, altijd gericht op veiligheid en het snel inschakelen van hulp.