U woont al jaren in uw huis en wilt dat ook zeker blijven doen. U weet dat u op termijn wellicht ondersteuning nodig heeft, maar wilt vooral zoveel mogelijk zelf blijven doen en vooral de regie houden.
Dat kan!
DOWNLOAD HIER DE ALGEMENE FOLDER OVER LANGER ZELFSTANDIG THUIS
Voorbeelden van toepassingen die daarbij praktisch kunnen zijn:
Deur (video) intercom
Horen (en zien) wie er voor de deur staat en de deur pas openen als u weet wie het is. Ook in appartementengebouwen.
>> meer informatie over deurvideointercom op QVN.nl
Thuismonitoring – gewoonten bieden veiligheid
Zolang de dagelijkse gewoonten in stand blijven, kan iemand doen wat hij of zij altijd al deed. Maar als er iets mis gaat, of dreigt te gaan, willen we snel hulp kunnen bieden. Ter voorkoming van vermijdbaar en/of verergerd letsel doordat lang op hulp werd gewacht.
Sensoren registreren normale activiteiten als gebruik van het toilet, openen van de koelkastdeur of de lamp aandoen. Bij een afwijking van dit patroon wordt iemand ingeseind.
De oplossing is volledig persoonlijk instelbaar, en geeft geen privacy bezwaren. Uitbreiden is mogelijk.
>> meer informatie over thuismonitoring op QVN.nl
Gebruik maken van gemak
De functies in uw huis bedienen kan op steeds meer manieren. Voor wie niet wil of niet kán opstaan om de televisie op een andere zender te zetten of de verwarming een graadje hoger te draaien, is het nu ook mogelijk om gebruik te maken van de Z-Wave oplossingen van AVcomfort.
>> meer informatie over AVcomfort op QVN.nl
>> folder AVcomfort
Veilig koken
Een kleine afleiding tijdens het koken zou er voor kunnen zorgen dat het elektrisch of gasfornuis onbedoeld aan blijft. En een klein dutje tijdens het koken van de aardappelen of het stoven van de sudderlapjes kan vervelende consequenties hebben. Maar ook als u wat minder vast ter been wordt en kans heeft op vallen, is het goed om te weten dat keukenbrand voorkomen wordt. Een bewegingsmelder, gecombineerd met een hitte alarm geeft u de zekerheid dat in deze situatie hulp komt.
>> folder Cookerguard
Persoonlijke alarmering
Als u er zeker van wilt zijn dat u hulp krijgt wanneer dat nodig is, kunt u een personenalarmering gebruiken. U kunt een knop om de pols of aan een ketting dragen en wanneer u deze indrukt, zorgt een speciale telefoon ervoor dat u hulp krijgt.
Eerst kunt u, ook als u niet bij de telefoon kunt komen, via een automatische telefoonverbinding spreken met de mantelzorger of thuiszorgmedewerker. Wanneer het nodig is, kunnen ze vervolgens snel naar u toe komen.
Daarnaast is het mogelijk om sensoren te gebruiken. Bijvoorbeeld: u valt en kunt de alarmknop niet indrukken – u gaat uit bed en komt niet binnen een ingestelde tijd weer terug – er wordt geen beweging waargenomen. In deze en nog vele andere situaties kan automatisch alarm gemaakt worden.
>> meer informatie over personenalarmering op QVN.nl
>> folder CL Anna en CL GSM
Een afstandsbediening voor uw woning
Met een druk op een afstandsbediening de knop de deur openen, of de verlichting aan doen, of het raam sluiten. Als het raam open gaat, automatisch de verwarming laat draaien. Als de telefoon gaat, de televisie zachter zetten. Er zijn heel veel mogelijkheden om apparaten in huis te laten reageren op een druk op een knop of veranderende omstandigheden.
>> meer informatie over omgevingsbediening op QVN.nl
>> folder omgevingsbediening
Tablet als afstandsbediening
Lijkt het u ook prettig om vanuit uw stoel de lamp aan doen, of gordijnen sluiten?De tablet ligt steeds vaker binnen handbereik. Het is een heel handig apparaat om op internet te kijken of een mailtje te versturen. Nu kunt u het ook gebruiken voor het bedienen van de televisie of bijvoorbeeld uw verwarming.
>> meer informatie over Grid for iPad QVN.nl
>> folder Grid for iPad
In ontwikkeling – uw kerk thuis
“Ik ga naar de kerk” is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Het uitzenden van een kerkdienst met beeld en geluid via internet, biedt de mogelijkheid om diensten ‘live’ uit te zenden met hoge beeldkwaliteit en zonder onderbrekingen, dankzij de betrouwbaarheid van de huidige internetverbindingen. Deze uitzendingen zijn via computers, TV, tablet of mobiele telefoon te bekijken.