Robotvinger
Wanneer iemand voor het verstellen van de hoogte of hoeken van een bed de bijbehorende afstandsbediening niet kan gebruiken, moet een goed alternatief geboden worden.
Steeds opnieuw is gebleken dat het aanpassen van de bedbediening lastig is. In overleg met een ontwikkelaar is nu een heel nieuw soort bedienaanpassing gemaakt, zodat het bed nu via een eigen Infra Rood omgevingsbedieningszender en de afstandsbediening van het bed bediend kan worden.
Een robotvinger zorgt ervoor dat de juiste knoppen worden ingedrukt. Deze robotvinger wordt aangestuurd via een standaard Infra Rood aanpassing.
Om de robotvinger te leren waar de knoppen zitten, is een korte inleeractie door de leverancier nodig. Hierna weet de robotvinger zijn weg te vinden.
De afstandsbediening voor het bed blijft in originele staat. Deze afstandsbediening wordt bevestigd op de behuizing, waarna de posities van de robotvinger ingeleerd worden.
Om te voorkomen dat gevaarlijke situaties ontstaan door lang indrukken van een knop, bijvoorbeeld doordat iets op de knop ligt, kan iedere functie maximaal 3 seconden bediend worden. Daarna stopt de actie. Is langere bediening nodig, dan moet de functie nogmaals gekozen worden.
Naast de robotvinger zijn er nog andere mogelijkheden:
GEWA Andromeda BED
QuoVadis levert de GEWA Andromeda BED, een IRZ bedontvanger. Met de GEWA Andromeda kunnen tot vier onderdelen van het bed versteld worden, afhankelijk uiteraard is dit van de basis functies van het bed:
- hoofdeind omhoog / omlaag
- voeteneind omhoog / omlaag
- knieën omhoog / omlaag
- bed geheel omhoog / omlaag
De functies worden bediend met een omgevingsbedieningszender of een persoonlijke bedienschakelaar die daarop aangesloten is.
DOWNLOAD HIER DE FOLDER OVER GEWA ANDROMEDA BED
Bedaanpassing
Aan de hand van de specifieke situatie levert QuoVadis een interface die wordt aangesloten op de bedbediening. De interface wordt aangestuurd met een Infra Rood zender.
De gebruiker is nu in staat met een alternatieve zender, en indien nodig met behulp van een schakelaar, de functies van het bed te bedienen.
Voor de aangepaste bediening kan gebruik gemaakt worden van een ruim assortiment aan bedienmogelijkheden. Welke variant wordt gekozen is afhankelijk van de mogelijkheden en beperkingen van de gebruiker. Tijdens een passing met de gebruiker wordt bekeken welke bedienoptie de optimale is.
Denk bijvoorbeeld aan:
- vingerschakelaar
- zuig-/blaasschakelaar
- voetschakelaar
- kinschakelaar
Wanneer de cliënt zelf in staat is de houding in bed te veranderen, kan dit bijdragen aan de preventie van decubitus. Daarnaast stelt het de cliënt in de gelegenheid een actievere houding aan te nemen voor gesprek of verzorging.
De bestaande handbediening van het bed blijft in originele staat en behoudt zijn functies.
De interface is stof- en waterdicht volgens IP67 norm.